Виж пълна версия : DX10 за ХР
http://alkyproject.blogspot.com/2007/04/finally-making-use-of-this-blog-i.html
без коментар :)
твърдят че някои примери от СДК-то вече вървели...
Хмм, това е много хубава новина, въпреки че едва ли кой знае колко ще удължи живота нa XP при положение, че до края на годината и от Microsoft му спират поддръжката, но все пак си е глътка въздух за хората с по-слаби машини и не толкова добро финансово състояние.
Softman
22.04.07 г., 16:22
Хмм, това е много хубава новина, въпреки че едва ли кой знае колко ще удължи живота нa XP при положение, че до края на годината и от Microsoft му спират поддръжката, но все пак си е глътка въздух за хората с по-слаби машини и не толкова добро финансово състояние.
Дай малко насока къде казват Майкрософт че след края на тази година се спира съпорта на XP ? Ако наистина е така, те остават единствено с една единствена поддържана десктоп ОС - Windows Vista.
Superunknown
22.04.07 г., 16:23
Дай малко насока къде казват Майкрософт че след края на тази година се спира съпорта на XP ? Ако наистина е така, те остават единствено с една единствена поддържана десктоп ОС - Windows Vista.
Е и 2003 сървър. ;)
Аз пък четох друго SP3 през 2008
http://www.techamok.com/?pid=2431
silverfox
22.04.07 г., 17:26
Невъзможно е да спрат поддръжката на по-стара операционна система по-малко от година след излизането на новата, независимо от това колко искат да наложат новата. Поддръжката на Win 98 я спряха 5 години след излизане на Win 2000. Да не говорим, че все още повечето софтуер не е разработен специално за VISTA и все още легалните инсталации на XP са в пъти в повече от тези на VISTA (и не само легалните). Изобщо това е колкото невярно, толкова и глупаво. А BTW има библиотеки, които осигуряват съвместимост на XP с DX10, но това е толкова далеко от DX10 for XP, че ще минат още няколко месеца работа до излизането на официален DX10.
edit/ Колкото до SP3 за XP ми звучи много правдоподобно. Да не забравяме, че Win 2000 стигна до SP4, че и имаше още сериозни hotfixes след това.
miata_bg
23.04.07 г., 04:08
XP при положение, че до края на годината и от Microsoft му спират поддръжката
може би не си разбрал правилно спират да го произвеждат а с подръжката ще продължават но докога незнам ;)
Paparac
23.04.07 г., 05:02
Да, бе, Денис, откъде ги извади тез мрачни информации. Я си представи, че човек току що си е закупил напълно легално Win XP, както аз например имам от около месец...С кво право ще ми спират поддръжката. Между другото има разлика между регистрирана боза и нерегистрирана по отношение на ъпдейтите, които се появяват.
Съпорта на XP няма да бъде спрян по-рано от 2010 година. Но това не означава, че всички нови технологии ще са достъпни на тези системи. Това просто означава, че ще оправят най-големите секюрити проблеми през този период.
От края на годината спират продажбите на OEM машини с инсталиран Windows XP, поддръжката ще е до 2012.
Като се има предвид цената на една ОЕМ машина, дали ще е XP или VISTA все е тая. Общо взето почти не съм срещал софтуер окомплектован с ОЕМ-ските машини(десктоп или лаптоп) с VISTA, който да не върви....
Както винаги, "слуховете за моята смърт са силно преувеличени" (http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/6575089.stm).
Ако Дел продават повече машини от другите благодарение на XP, то едва ли следва да се очаква Майкрософт да спазят и този си срок (спирането на ХР за ОЕМ от началото на 2008). Разбира се, МС дрънкат обикновените глупости - "това са само една малка част от клиентите", блабла...
От края на годината спират продажбите на OEM машини с инсталиран Windows XP, поддръжката ще е до 2012.
Това вече - може... защото е абсурдно M$ да спрат подръжката на XP тази година... например и подръжката на 2000 си върви и не е обявено да я спират.
Private
23.04.07 г., 15:48
> Показалец за продължителността на поддръжката (http://support.microsoft.com/gp/lifeselectindex) за продукти на Microsoft.
CuCTeMa
23.04.07 г., 17:45
Eee ако е така ,наистина е супер ,че изобщо не ми се занимава с Vista.
Според мен нещата с ДХ10 за ХП стоят така:
или ще има ДХ10 за ХП или няма да има игри за ДХ10 :p
Exhumator
24.04.07 г., 00:19
Според мен нещата с ДХ10 за ХП стоят така:
или ще има ДХ10 за ХП или няма да има игри за ДХ10 :p
А според Microsoft, нещата стоят така: "Или ще има DX10 само за Vista, или няма да успеем да си я пробутаме". Какво ли мислите, че ще изберат? ;)
TurboDiv
24.04.07 г., 00:40
Уф и на мене не ми се минава на Vista все още докато не е изчистен от началните бъгове, драйвери, съвместимости и така на татака. Така ,че ако вкарат ДХ10 за ХP в близките месеци тъкму някоя игричка ще излезе за да я ползва тая ДХ. :p
Antaris
24.04.07 г., 15:01
Аз бих си качил Дриста, само ако е някой рилийз изкормен от DRM и разни други антипиратски модули за които са похарчени около 80% от бюджета за разработка на Дристата.
Без тях още не е сигурно дали изобщо ще работи бозата.
По мои предвиждания Window$ Vi$ta ще е огромен трамплин за операционните системи с отворен код.
Никога досега Micro$oft не са били толкова нагли и безочливи към потребителя и не са се усир@ли така жестоко.
Хубавото е че все повече производители на хардуер и софтуер ще обръщат все повече внимание на Linux и OpenGL.
Това е начина да се легализират операционните системи (особено в Източна Европа :p ) - като се мине на безплатен софтуер.
Все приятни неща се заформят за Чичко Били след това нахалство - Vista.
Значи за теб е:
Microsoft Windows VISTA Xtreem 1.01 NoDRM-INTERNAL
Size of Image........: 351MB
Installsize..........: 696MB
Antaris
24.04.07 г., 20:20
Значи за теб е:
Microsoft Windows VISTA Xtreem 1.01 NoDRM-INTERNAL
Size of Image........: 351MB
Installsize..........: 696MB
Еваларката, това наистина ще го пробвам.
...издирват се други подобни...
Нещата с ХР се повтарят, същите мрънканици бяха тогава като беше още прясна ОС. Ако не ме лъже паметта и за ХР се говореше за някакви защитени медийни файлове и дрънканици. И тогава всеки викаше "ще си стоя на 98"... И аз така твърдях даже... Ама...
След точно 2 години всичко живо ще е на Виста, а след около 4-5 години ще се пръкне новата ОС и пак всички ще пищят "ууу за новата ОС, ще си стоя на Виста пък".
silverfox
25.04.07 г., 09:27
Виждам, че интереса стана доста голям, затова:
DirectX 10 Compatibility Libraries Preview
These libraries allow the use of DirectX 10 games on platforms other than Microsoft Vista, and increase hardware compatibility even on Vista, by compiling Geometry Shaders down to native machine code for execution where hardware isn't capable of running it. No longer will you have to upgrade your OS and video card(s) to play the latest games.
The current preview allows you to run a number of examples from the DirectX SDK on Windows XP. They're not the greatest thing since sliced bread, but we want to whet your appetite. We hope to release builds in the coming months progressing from demos to fully functional games.
Inside this zip is a README.TXT file with complete instructions on where to install the files (don't worry, we'll have an installer in the near future) and how to get and run the examples from the SDK.
Download (http://fallingleafsystems.com/site_media/preview.zip)
Е, за какво пускаш същата информация, която я има още в началното мнение по темата? :rolleyes:
silverfox
25.04.07 г., 12:47
Е, за какво пускаш същата информация, която я има още в началното мнение по темата? :rolleyes:
В първия пост има линк към блога, оттам към сайта и след ~20 мин четене се стига до preview-то, освен аз ако не съм пропуснал нещо. Мислех, че кратко описание и директен линк ще са полезни. Както и да е.
Някой качил ли си го е на машината до сега?
Мда и май е фейк, поне засега то тея пичове са се захващали и с други работи но след няколко месеца са ги зарязвали. Всъщност въпроса е дали Виста ще бъде същата боза след една две годинки като ХъРъ или наистина ще има прогрес. Както и дали софтуерните компании ще продължат да подкрепят чичко Бил или ще се осъзнаят. Това ме навежда че един познат в Америка, който се занимава с антивирусни разработки си имаше доста големи ядове с Вистата.
samardzhiev
17.06.07 г., 18:22
Личи си, че Виста не е доразработена по ред причини, затова и зимата чакаме SP1. Тогава всичко ще е наред, макар и в този си вид върши работа.
DeathSpreadeR
02.07.07 г., 16:32
В замундата се появи някаква алфа версия на DX10 за XP (http://zamunda.net/details.php?id=92159). Ако някой прави тестове нека сподели как се държи и изобщо дали тръгва това животно.
Exhumator
02.07.07 г., 16:34
В замундата се появи някаква алфа версия на DX10 за XP (http://zamunda.net/details.php?id=92159). Ако някой прави тестове нека сподели как се държи и изобщо дали тръгва това животно.
Някой беше писал там, че е пробвал Lost Planet, но не сработило.
DeathSpreadeR
02.07.07 г., 16:37
Да, и аз го четох това, но може и той да е омазал нещо. Все пак е хубаво да се тества от повече хора, така ще имаме по-пълна представа дали наистина работи или не.
GRiND BaSTaRD
03.07.07 г., 00:03
А това (http://rapidshare.com/files/32143124/Dirkt_X_10_Cracked_fuer_windows_XP.rar) дали не е същия DX10 alpha за Windows XP? Някой с DX10 карта и Windows XP от форума пробва ли го вече? :(
The Salton Sea
03.07.07 г., 00:16
DX10 в замундата не е официален , правен е от ентусиасти за да вървят игрите на ХР ...
Exhumator
03.07.07 г., 00:51
DX10 в замундата не е официален , правен е от ентусиасти за да вървят игрите на ХР ...
Ами то друг няма да има за XP. Ако чакаш официален от Microsoft - забрави.
Блааа, ша ли подкара HALO 2 тва животно?
Exhumator
03.07.07 г., 11:34
Чудно ми е, след като има толкова любопитни, защо всички само питат, а никой не ще да го пробва и да каже. Аз съм почти сигурен, че това нещо, освен 2-3 демо примера (с "невероятна" скорост) от SDK-то за DX10, друго не може да подкара.
Аз преди време точно пробвах с няколко компилирани примера от SDK-то на MS и нищо не се получи.
Абе, сиромашка работа - без драйверния модел на Vista, просто не си е пълноценен DX10. Те тия двете неща вървят леко, като дупе и гащи. :p
Авторски права на vBulletin