Виж пълна версия : Лаптоп + Домашен Wireless
bobisan
08.04.07 г., 02:54
Да Ви попитам какво ми трябва, че да си се шетам с лаптопа вкъщи и да си имам НЕТ навсякъде. За детайлни обяснения ще бъде най-благодарен! :)
И друго ме интересува ... ако искам да имам и навън НЕТ какво трябва да се направи?
Мерси предварително!
bache_stefan
08.04.07 г., 14:56
Ако сматяш да използваш форума и занапред, попрочети правилата - Объркал си раздела. [Модераторите още празнуват може би:D ]
Конкретен отговор едва ли би могло да се даде, като пъхни "кабел A" в "Букса Б" и воала.
В зависимост от това как ти идва интернета, различни начини на действие [сега е момента да споменеш какъв интернет имаш или имаш намерение да ползваш - LAN, xDSL, Кабелен, през modem и т.н.]
Иначе общо взето интернета който ти идва го пускаш през Wireless Router [Безжичен маршрутизатор]. На лаптопа слагаш ако нямаш Wireless LAN карта. Това от към хардуера. След това софтуерни настройки.
Естествено има вариант да не стане, ако интернет доставчика ползва техники, чрез които те възпрепятства да правиш тези неща. Дали те въпрепятства е относително, но със сигурност те затруднява.
Ако имаш конкретен въпрос към конкретен проблем, питай.
Успех.
bobisan
08.04.07 г., 19:27
Интернета вкъщи ми е на БТК, т.е. ADSL.
Лаптопа е MSI. Има си всичко необходимо що се отнася до хардуер. Въпроса ми е свързан по-скоро с тези рутерчета за Wireless. Какъв да търся и т.н. Повече от 50-60 лв. обаче не ми се дават за такова чудо.
И другото, което ме интересува е как да имам НЕТ и когато съм навън.
epoxamd
08.04.07 г., 20:41
Интернета вкъщи ми е на БТК, т.е. ADSL.
Лаптопа е MSI. Има си всичко необходимо що се отнася до хардуер. Въпроса ми е свързан по-скоро с тези рутерчета за Wireless. Какъв да търся и т.н. Повече от 50-60 лв. обаче не ми се дават за такова чудо.
И другото, което ме интересува е как да имам НЕТ и когато съм навън.
Приготви си поне 80 иначе ще псуваш по цял ден защо си се набутал....
bobisan
08.04.07 г., 21:05
Ми ОК и 80 да са. Марка, ако може някой да препоръча?
Авторски права на vBulletin