PDA

Виж пълна версия : Китайски Siemens S45i в Германос - да или не - help

Miki
22.05.03 г., 22:10
Момчета помагайте. Пуснали са въпросната слушалка за 289 лв. с ДДС на промоция в Германос. Лошото е, че е китайско производство. Какво ще кажете - да купувам ли, или е набутвация. По принцип модела е добър, пък и на мене не ми трябват разни глезотии като цветен дисплей и полифонични мелодии. Само ме смущава това, че е правен от жълтурите :mad:
Заслужава ли си - помагайте, че съм се наточил :D И моля давайте само по темата, без разни лирични отклонения ;)

Paparac
22.05.03 г., 22:19
Siemens, made in China? Не съм виждал такова "животно", обаче бегай надалече:D Щом е правено от тях. Учудвам се, че точно в Германос могат да пуснат нещо подобно....Там ли ти казаха, че е жълтур made? Чак не мога да повЕрвам, маллийй, вече и на Германос ли да не вЕрва човек.....от кога е тая промоция?

illegal
23.05.03 г., 00:31
И мен ме учудва това че казваш че е Китайско производство..Не че не е възможно...дръпнатите всичко наред правят. Аз моя Сименс С55 си го взех преди 6 месеца от Германос но си е баш Германски. До сега (да чукна на дъво) не е мръднал и съм доволен. А щом както споменаваш не са ти необходими различни глезотийки, защо не си вземеш някои друг телефон за които си сигурен поне че не е Мейд Ин Чайна ? :D

Dark Skywalker
23.05.03 г., 08:40
Как познавате къде е произведен телефонът? На кутията на моя C45 (купен от Германос) пише само 'Made by Siemens'.

Cephas
23.05.03 г., 09:42
Моят е точно такъв и го взех от магазин на Глобул. Made in China го пише на лепенката под батерията. Ако го бях видял нямаше да го взема, но тогава си мислех, че Сименс не произвеждат в Китай и през ум не ми мина да проверявам. Тогава гледах за друго. Телефона го имам от февруари и нямам никакъв проблем. Бачка си перфектно. Освен това има и една година гаранция. Моделът не е лош, но за такава покупка сам трябва да решиш... Тогава като купувах се двоумях между S45 и Нокия 5210 и в момента ни най-малко не съжалявам. Само ако решиш да купуваш ги изтормози докрай и си искай със зъби и нокти кабела за данни.

Dark Skywalker
23.05.03 г., 13:39
Е, при мен и под батерията пише същото... made by Siemens.

Neotrace
23.05.03 г., 14:31
Е и кво като е правен в Китай????? Че то 7/8 от всичката електроника се прави от жълтури бре....кво се стряскате???А иначе телефона си е готин /имам такъф и съм доволен/.Пък и като го земеш от Германос нали ще ти дадат гаранция....не виждам кво те притеснява точно???

pileto
23.05.03 г., 14:41
Originally posted by Neotrace
не виждам кво те притеснява точно???
Може би да не се е изплюл някой китаец в телефона додето го е правил:devil: с теа атипични-незнам си какви щуротии...

Ilian359
23.05.03 г., 19:23
Не виждам какъв е проблемът.
Първо - ти никога не можеш да разбереш къде всъщност е произведен телефонът ти. Спомням си, че Дейзи произвежда техниката си с два вида лепенки - Made in Europe - за европейския пазар и Made in Hong Kong за американския пазар. Защото според американците европейците не могат да правят електроника.
И второ - какво ти пука - нали имаш пълната гаранция. И доказаното сервизно обслужване.

Paparac
23.05.03 г., 22:46
Originally posted by Ilian359

И второ - какво ти пука - нали имаш пълната гаранция. И доказаното сервизно обслужване.
Ми на мен примерно би ми пукало доста, ако телефонът ми е made by жълтур:) Вярно, в Германос обслужването и гаранцията са на ниво, но каква ми е файдата, ако жълтият телефон се налага през седмица-две да го нося, че нещо има проблем....нее, този телефон не е правилният избор/ лично мнение:D /. Същото естесвено не важи, ако е MADE IN GERMANY. That's cool:p

Steve
23.05.03 г., 23:03
SIEMENS направиха преди 2-3 г. завод в Китай. И нищо лошо няма като е произведен там, нали е под SIEMENS контрола. Даже цените падат така.

Да не си мислите, че Motorla телефоните продавани в Европа са Made in USA?

То и всички SONY телевизори продавани у нас са произведени в Полша. Е и да не би да има разлика. Наскоро сеавнявахме 2 такива:
а) купен от Япония преди 12 г. (International version - Made in Japan)
б) купен у нас преди 7 г. (Made in Poland)

отвътре и отвън абсолютно никаква разлика. Само номера на модела се различаваше.

The Bandit
23.05.03 г., 23:49
Така е, а за хардуера специално това е глобална тенденция за момента - производството да се изнася в континентален Китай (MSI примерно си построиха 2 завода за 50 милиона $ в Китай). Контролът на качеството си е същото, както и поточните линии - няма как да има разлика (особено Сименс едва ли биха рискували името си). Може би скоро даже няма да можете да си намерите S45 "Made in Gemany" :p

Paparac
24.05.03 г., 00:01
Originally posted by The_Bandit
Може би скоро даже няма да можете да си намерите S45 "Made in Gemany" :p

БОЖЕ ОПАЗИ !!! Дано не стане така, че ще си разваля положителното мнение за Siemens......Добре, че Nokia не са на този принцип:D :D :D

Ilian359
24.05.03 г., 00:08
Не разбирш ли, че всички са на този принцип и че ти никога не можеш да разбереш къде е произведен даден телефон !

Steve
24.05.03 г., 00:11
Май и NOKIA имат там завод. Последното им дръвце 2110 е може би от Китай!

Paparac
24.05.03 г., 00:12
Originally posted by Ilian359
Не разбирш ли, че всички са на този принцип и че ти никога не можеш да разбереш къде е произведен даден телефон !

Аиде де, демек моите Nokia 8210 и 5210 не са произведени във Финландия, въпреки че е написано така върху тях???Аааа>не;) ;) ;) ;) ;)

The Bandit
24.05.03 г., 00:29
Originally posted by Paparac
Добре, че Nokia не са на този принцип:D :D :D
Май отдавна са го възприели този принцип те ;)
http://www.idg.net/ic_781622_1773_1-3921.html

Paparac
24.05.03 г., 00:45
Originally posted by The_Bandit
Май отдавна са го възприели този принцип те ;)
http://www.idg.net/ic_781622_1773_1-3921.html

ОК, важното за мен е, да не се докосвам до такъв телефон, един от последните ми шефове беше жълтур /виетнамец/ , та вече нито искам да ги виждам/чувам/докосвам "момците" от расата на жълтодръпнатите, без значение на производство или каквото и да било. НЕ случайно сочената за една от световните сили в световната икономика Япония в момента е в невероятен упадък.....

П.П. Последното да не се сравнява с нашата, стандартите са в съотношение 1:~

Miki
26.05.03 г., 10:12
... и съм много доволен, още повече, че се уредих с Made in Germany :D Отидох в магазина и им казах, че купувам само ако ми извадят немски, имам информация от приятел, че има и такива - и ми дадоха след малко мрънкане ;) Телефона е супер :bow:

Neotrace
26.05.03 г., 12:27
Бе аз не знам китайските роботи /нали не си мислите че в заводите в Китай стоят китайци на поточната линия с поялник в ръка и лепят елементи?:)/ дето произвеждат електрониката с кво са по-лоши от японските, американските, или европейските....ама щом казвате от жълтури да не се купува, не знам от къде занапред ще си пазарувам PC компоненти..... лоши времена настават за нас юзерите щото цялото високотехнологично производство е изнесено в Азия....пък там жълтур до жълтур ти казвам...най-малко 2 милярда са:)

Paparac: Пък ти си отвори PC-то и кажи от де са ти частите че ми е много интересно:)

Zygot
08.08.03 г., 21:50
Аве пичове днес ходих до офиса на Германос във Варна и те ми казаха че никога не е имало промоция за Ме45 !!
Телефона си го продават за 420лв.!!!!
Дайте идея от къде да го взема ?

Bobo
09.08.03 г., 01:07
Originally posted by Paparac
Siemens, made in China? Не съм виждал такова "животно", обаче бегай надалече:D Щом е правено от тях. Учудвам се, че точно в Германос могат да пуснат нещо подобно....Там ли ти казаха, че е жълтур made? Чак не мога да повЕрвам, маллийй, вече и на Германос ли да не вЕрва човек.....от кога е тая промоция?

Ами те повечето нови телефони се правят в Китай. Не случайно има и китайски резервни части за без пари за всякакви телефони. Ама какво да ти разправям, явно не си запознат и бас държа че 90% от всичко във вас е Китайско, но ти така и не си разбрал.

emo_4400
09.08.03 г., 10:13
Originally posted by Zygot
Аве пичове днес ходих до офиса на Германос във Варна и те ми казаха че никога не е имало промоция за Ме45 !!
Телефона си го продават за 420лв.!!!!
Дайте идея от къде да го взема ?

www.911.bg
Siemens ME45 - 249 лв

Zygot
09.08.03 г., 10:49
Originally posted by emo_4400
www.911.bg
Siemens ME45 - 249 лв

А някои имал ли е опит с тях?
Кажете си впечатленията ?

k444f
30.09.04 г., 12:44
Взех такъв телефон преди 3 седмици от GLOBUL с 1 год. гаранция. перфектен е до сега. Обаче, както на C45, когато имаш входящи съобщения и му дадеш проверка на капацитета се изключва. Това важи и за ME45 също. Не се притеснявай, че е китайски. До сега съм имал 8 GSM-а и само този е Китайски. Преди 5 месеца си взех NOKIA Made in Germany. От същия модел имаше и Китайска и Унгарска, но аз специално търсех немската. Оказа се пръчка- сама се изклщчваше и връзката беше лоша. Часовника и изоставаше с по 4 секунди на денонощие. Само батериата и беше добре - 7-8 дни изкарваше. Сегашният S45i ми изкарва 6-7. Иначе телефона е идеален. Имаш CD със синхронизиращ software за МS Office и Infra Red Port. Само дата кабел няма в комплекта.
СИМЕНС имат завод в Китай за мобилки от 2001 година. Посетил съм го. Всяка сутрин работниците минават на мед.преглед за очите и който недовижда - out. За ГЕРМАНОС - мошеници с, както повечето гърци. Преди години си купих от тях BOSH 909 DUAL S. След 7 месеца експлоатация се прецака и в сервиза не го оправиха - нямало му нищо обаче имаше доста голям проблем. Продадох го и си взех вечеспоменатата C45-ца. Преди тях имах ERICSSON 1018, 20s, 28sс, MOTOROLA T260,a след C45 си взех NOKIA 1100. Сега вече S45i и както казах е доста добър. Щях да взема ЕRICSSON T29m, но беше свършил в GLOBUL само преди 2-3 седмици. В сравнение с S45i T39m има BLUETOOTH и е трибандов. Но за сметка на това дисплея му е 4 реда а на S45i e 7 s info менюто. ВЗИМАЙ ГО ТЕЛЕФОНА И НЕ СЕ ШАШКАЙ, ЧЕ Е КИТАЙСКИ.

miho
30.09.04 г., 13:57
Originally posted by k444f
Обаче, както на C45, когато имаш входящи съобщения и му дадеш проверка на капацитета се изключва. Това важи и за ME45 също.
Това е само, когато е с българско меню. Ако е на английски няма такъв проблем. За МЕ45 не знам дали е вярно.

Miki
30.09.04 г., 18:19
Откъде я изровихте тая тема бре :) Телефона бачка вече 1 година без проблеми, само дето се уредих с немски ;)